OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun tarihçesi

 

Okulumuz 1970 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının Türkoğlu İlçesi Gazi Osman Paşa Camii kuran kursu bölümünde Eğitim-Öğretime başlamıştır.

 

            1970 yılında okulumuz Merkez Yeni İlkokulu adıyla 10 öğretmen 10 derslik ve 350 öğrenci mevcuduyla Eğitim-Öğretime başlamıştır. Okulumuzun ilk müdürü Mehmet BAL'dır.

 

           Rahim Başkan önderliğinde kurulan derneğin faaliyetleri sonucunda 1972 yılında yeni okulumuzun inşaatına başlanmıştır. Okulumuzun inşaatı 1977 yılında tamamlanmış, bu süreye kadar Eğitim-Öğretime Gazi Osman Paşa camii kuran kursunda devam edilmiştir.

 

            Türkoğlu İlçesinin İlçe Merkezinde 1977 yılında hizmete giren bu yeni ilkokula İl Danışma Kurulunun 24.8.1977 gün ve 3 nolu kararıyla Gazi Osman Paşa, İstiklal ve Kurtuluş adlarının verilmesi önerilmiştir.

 

            Yeni yapılan bu ilkokula, İl İdare Kurulu bu üç isimden Gazi Osman Paşa adının verilmesini uygun gördüğünden, gereği için evrakın İl Makamına sunulması oybirliğiyle karar verilmiştir.

 

            1977 yılında okulumuzda altı derslik ve yaklaşık 450 öğrenci mevcuduyla Eğitim-Öğretime başlamıştır. Derslik yetersizliğinden dolayı okulumuzda 2000 yılına kadar ikili öğretim uygulanmıştır.

 

            Okulumuzun bahçesine 27.03.2000 tarihli ve 706 sayılı yazılarla Devlet Yapım Programı dahilinde 16 derslik ve 480 öğrencilik ikinci bir bina yapılmıştır.Türkoğlu Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile okul bahçesine yaptırılan bu yeni okulun ''Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu ''adıyla Eğitim-Öğretime başlaması uygun görülmüştür.

 

            Okulumuzda sırasıyla Mehmet BAL, Bedri DENGE ve Hilmi PAKSOY müdür olarak görev yapmışlardır.1980-1986 yılları arasında İsmail Hakkı PAKDİL müdür olarak görev yapmıştır.Daha sonra sırasıyla Remzi YAŞA ve Ahmet AKPINAR ve Memik DENİZ müdür olarak görev yaptılar. Daha sonra müdür olarak göreve başlayan Rüştü ERNAZ  'dır .Ancak2012-2013 eğitim öğretim yılı itibari ile 4+4+4 dönüşümü ile okulumuz Gaziosmanpaşa İlkokul ve Gaziosmanpaşa Ortaokulu olmak üzere aynı bahçede iki müdürlüğe ayrılmıştır İlkokul Müdürü İsmail AKKAYA olmuştur. 05/07/2017 tarih ve E,10325619 sayılı Kahramanmaraş valiliği oluru ile okulumuzun ismi Seyyid Battal Gazi İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Okul Müdürümüz İsmail AKKAYA  2020 yılında emekli olmuştur.Şu anda Okul Müdürümüz Hacı İsrafil TAŞ'dır.

 




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi